Taxi's - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Heleen Bosselaar - WaarBenJij.nu Taxi's - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Heleen Bosselaar - WaarBenJij.nu

Taxi's

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

04 Februari 2008 | Suriname, Paramaribo

Het blijft wennen hoor, dat je na zeven uur ’s avonds niet meer alleen over straat kan. Om zeven uur wordt het donker en dan is het niet meer veilig. Overal wordt ons daarvoor gewaarschuwd. Maar goed, gelukkig hebben we dan nog een taxi die ons overal naar toe kan brengen. Inmiddels hebben we zelfs onze ‘privé’ chauffeur, genaamd Bryan. Zodra we taxi Bryan bellen, brengt hij ons overal naartoe. Of het nu ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is. Je belt hem op en hij komt eraan, ideaal.

We leren hier al veel nieuwe mensen kennen. Zo zijn we vrijdagavond met een aantal nieuwe stagiaires uiteten geweest. Dat was erg gezellig. Je merkt dat je elkaar toch wel opzoekt.
Na het eten zijn we naar een ‘straatfeest’geweest. Er waren optredens van Surinaamse artiesten en er werd tijdens het feest veel reclame gemaakt voor Fernandes, dat is een frisdrank, die je heel veel in Suriname ziet.

Vandaag is mijn tweede week stage begonnen. De eerste week is erg goed bevallen. Ik heb een heleboel nieuwe indrukken opgedaan.
Tijdens een kenningsmakingsles vertelde ik wat over Nederland en de kinderen vertelden dingen over Suriname. In die les heb ik de kinderen moeten leren en vertellen wat sneeuw is. Zo apart om te zien dat die kinderen dat nog nooit gezien hebben en niet weten wat sneeuw is.
Op de namen moet ik nog wel even oefenen, want die zijn zo apart.
Deze week ga ik zelf beginnen met lesgeven. Met het project gaan we dan ook weer verder. We moeten nu nog wat voorbereidingen doen, maar uiteindelijk gaan we een lessenserie voor leesvoorbereiding aanbieden op 7 basisscholen. Dit vult de eigen methode aan. Ik ga me hier dus niet vervelen:)..

• 04 Februari 2008 - 16:38

Miranda:

he heleen wat leuk om te horen/lezen dat je het zo goed naar je zin hebt!
    fijn dat je ook veel afleiding hebt, kun je je ook niet zo bezig houden met nederland en dan vooral met de mensen die je hebt achter gelaten!
    Ik zat op Gerards verjaardag naast je ouders, nog even met ze over je gehad op een positieve manier hoor!
    nou heel veel plezier nog daar en maak er een leuke tijd van(dit komt vast niet zo vaak meer terug) groetjes uit biddinghuizen

• 04 Februari 2008 - 17:10

Jenniek:

Hee Heleen...Zie ik daar op de foto nou Sanne?? Tenminste als ik het goed zie... ze heeft bij mij op het vwo gezeten..wat grappig! Doe maar de gr!:)

Ik blijf je verhalen trouw lezen... leuk!..en binnenkort zal ik je een mailtje doen met mijn belevenissen hier in het saaie Nederland:P

Doeiii!!xxx

• 04 Februari 2008 - 18:50

Stephanie:

Haai Heleentje,

Ik blijf je ook zeker weten volgen! Leuk om elke keer een kort verslagje van je te lezen!! Inderdaad heel apart dat die kinderen niet weten wat sneeuw is. Zij kennen alleen die mooie stranden die wij weer niet kennen :)

Heel veel succes met les geven deze week!

Liefs Stef

• 04 Februari 2008 - 19:30

Ineke:

Heleen, nog een leuk eettentje is Dumpling, heerlijk eten en goedkoop. Ook daar komen veel stagiares.
    Veel plezier en succes.

• 05 Februari 2008 - 19:02

Elise:

Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar! Ben stiekem wel een beetje jaloers op jou hoor dat je daar zo lekker in het buitenland zit ;)

Heel veel plezier met je stage!

Dikke kus en knuffel,
    Elise en Randy

• 05 Februari 2008 - 20:09

Arie En Dirske :

Hoi Heleen,

Uit je enthousiaste verhalen en mooie foto's maak ik op dat je het goed naar je zin hebt. Ook ongemakken zoals muggen en koud water horen bij de ervaring. Hoe gaat het met het echte werk op school?
    Wij proberen het vanuit Den Haag overigens nog veiliger te maken in Suriname door de politie en het leger te helpen met cursussen en beter materieel.

Pas goed op jezelf en veel plezier!
    groeten en liefs
    Arie en Dirske Vermeij

• 06 Februari 2008 - 09:45

Liesbeth:

Wat heerlijk dat je toch zo overal naar toe kan. Leuke huisgenoten. Fijn je zondag even gezien te hebben, kon alleen niet zien hou bruin je was.
    Veel succes met lesgeven.

• 06 Februari 2008 - 10:32

Semra:

wat fijn dat je het naar je zin hebt.nou op werk mis ik je wel hoor!!!!!!!!!!!!!!!ik ben blij dat alles met je goed gaat.xxxxx jes semra

• 06 Februari 2008 - 10:46

Luc:

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ineens erg druk met lesgeven en een project gaat worden. Volgens mij is je stage in Suriname een goed excuus voor andere dingen. Pas op dat je de belangrijke zaken (leven in Suriname) niet uit het oog verliest!
    Veel plezier!!!

• 08 Februari 2008 - 09:18

Erik:

Hee Heleen!!
    Al weer bijna weekend he.
    vanaf morgen gaat onze eigen 40-dagen tijd voor Pasen in, hihi. Dan is het nog 40 nachtjes slapen. Ben benieuwd wat je dit weekend allemaal weer gaat beleven. Veel plezier met de fiets tour morgen.

kus

• 27 Februari 2008 - 15:13

Rob:

Hoi Heleen,
    Alweer meer dan een maand aan de andere kant van de wereld... Wat gaat de tijd snel. Misschien voor jou niet, maar hier wel. 't Is nu vakantie, even van je vader verlost haha. Lukt het lesgeven een beetje? En hoe is de begeleiding eigenlijk? Nou ja, hoop er in juni of juli of .... wat over te horen. Groet, Rob