Dagje weg met het kindertehuis.
Door: Heleen
Blijf op de hoogte en volg Heleen
21 April 2008 | Suriname, Paramaribo
In Suriname hebben maar weinig scholen Internet, laat staan dat de kinderen thuis Internet hebben. Daarom heeft de stichting iedere donderdag van 16.00 uur tot 18.00 uur, verschillende internetcafés afgehuurd, waar kinderen aan dit project konden werken. Ik begeleide de kinderen dan bij één van de Internetcafés. Mijn school is uiteindelijk 13e geworden van de 40 scholen ongeveer.
Vrijdag 11 april was de afsluiting van het project. Er was een groot feest georganiseerd waar kinderen verkleed in Indiase kleding mochten komen. Kinderen mochten optreden en alle scholen die mee hadden gedaan kregen een certificaat. Het was erg leuk om al die kinderen verkleed te zien.
De dagen gaan de laatste tijd erg snel. De weken vliegen echt voorbij. De afgelopen tijd heb ik ook weer een hoop leuke dingen gedaan.
Vorige week had ik een gesprek met Linda, de vrijwilliger van het kinderetehuis Claudia A.
Ik wilde het met haar hebben over de spullen die we nog willen aanschaffen voor het kindertehuis. Omdat we nog een aardig bedrag over hadden en de keuken grondig gerenoveerd moest worden, wilde ik graag een nieuwe keuken voor het kindertehuis aanschaffen. Helaas verliep het gesprek allemaal wat anders. Linda vertelde mij dat er vorige week een heftig gesprek is geweest met het bestuur van het kindertehuis. Claudia A is grondig aan renovatie toe, maar er is helemaal geen motivatie meer binnen het team en daarover is een behoorlijk conflict geweest. Nu is er een beetje een onzekerheid over de toekomst van het kindertehuis. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat er besloten is wat er moet gebeuren met het tehuis, maar zolang dat niet duidelijk is, vind ik het onverstandig om een nieuwe keuken te gaan plaatsen. Ik heb daar met Linda over gesproken en zij vertelde mij, dat ze een kindertehuis kent die het ook erg hard nodig heeft. Dit kindertehuis is een stuk groter dan Claudia A. hier wonen geen besmette kinderen, maar er komen wel veel zwaar verwaarloosde kinderen binnen. Nou is het zo dat dit kindertehuis de mogelijkheid krijgt om het te kopen. Ze krijgen een jaar de tijd om het geld bij elkaar te sparen. Als ze het gekocht hebben hoeven ze het geld dat binnenkomt, niet meer aan huur te besteden. Dit geld kunnen ze dan weer voor andere dingen gebruiken. Als ze het kindertehuis dan ook nog heel erg opknappen, gaat de koopsom naar beneden. Ik ben hier donderdag geweest en heb gezien dat ze hier al druk mee bezig zijn, maar dat ze nog zeker geld te kort komen. Ik heb daarom besloten om dit kindertehuis hier nog verder mee te steunen.
Binnenkort willen ze hier een verjaardag voor alle kinderen organiseren. Ze kiezen dan één dag waarop ze de verjaardag van alle kinderen vieren. Hier is natuurlijk ook geld voor nodig en ook hier wil ik ze mee sponsoren.
Toch vond ik niet dat ik Claudia A, zomaar kon laten zitten. Om toch nog voor deze kinderen wat te betekenen heb ik samen met Linda een hele dag weg voor deze kinderen georganiseerd. Zaterdag zijn we om half 10 ’s ochtends vertrokken met de bus naar een school. Bij deze school zat een heel mooie speeltuin met springkussen en trampoline. Ook mochten we gebruikmaken van het zwembad van de buren. De kinderen hebben hier de hele dag lekker gespeeld en gezwommen. Dit was erg leuk. Je zag de kinderen genieten. Om half 5 kwam de bus ons weer ophalen en zijn we met z’n allen naar het pannenkoekenhuis gereden. Daar had de eigenaar al de tafel mooi voor ons gedekt en mochten de kinderen hun pannenkoek versieren. Tot slot kregen de kinderen nog een ijsje en zijn we weer in de bus gestapt terug naar huis. Onderweg lagen de kinderen bijna allemaal te slapen, zo moe waren ze.
Het was echt een fantastische dag. We hebben super mooi weer gehad en zelfs de twee gehandicapte kinderen die ook mee gingen hebben heerlijk gezwommen in het water.
Dus namens alle kinderen wil ik iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat de kinderen de dag van hun leven hebben gehad!
Nu weer uitkijken naar dinsdag. Dan komt er namelijk weer hoog bezoek. Mijn ouders en ook wel beetje mijn ouders, Luc en Coleta:) Wordt ook vast weer een super leuke tijd.
22 April 2008 - 08:38
Marjolein:
Heey,
Ik heb lang geleden een mailtje gestuurd en nu doe ik het weer.
Ik zie dat het wel gezellig is.
Ook gefeliciteerd met Erics moeder!
Gerco wilt dat ik weer eens blijf slapen en dan ook gaan rummikubben en yathzeen ik dacht gelijk aan jou dat wij toen lekker gewonnen hadden van de jongen!
Nou ik hoop dat je nog een hele fijne tijd krijgt daar!
xx -
22 April 2008 - 11:22
Yatzee:
ik vond die keer dat gerco in zn boxershort naar de brievenbus heen en weer moest rennen omdat hij had verloren met yatzee toch leuker! -
22 April 2008 - 13:18
Roland:
hallo muts
nou ze zijn hier vertrokken hoor, EINDELIJK. nu krijg jij ut te verdure :P maar hoe gaatie red je het nog zonder mij :p volgens mij nie want wat ik allemaal hoor (boetes??) hier ben je al een gevaar op de weg maar in suriname dus ook al. en volgens mij ben je ook de grootste chaoot van suriname dus miss had ik mee moete gaan maarja.
(onder druk van verschillende mensen)
IK MIS JE ZO VRESELIJK
groet roland -
22 April 2008 - 19:00
Henriëtte:
Lieve Heleen,je stage is en blijft bijzonder met wat er zo allemaal op je pad komt.Ik hoop dat het gauw duidelijk is wat en hoe het verder moet gaan met (jou) kindertehuis en dat wat het besluit ook is niet ten kostte van de kinderen gaat want dat zou toch wel heel erg zijn. Leuk om te lezen dat de kinderen een super dagje uit hebben gehad. Niet alleen de kinderen maar ook jullie zullen het wel zat geweest zijn!
Super he, dat je ouders komen en dat je hen nu kunt laten zien waar je woont, leeft en werkt! een hele fijne en gezellige tijd samen ! Lieve groeten Adam en Jet
P.s. we hebben afgelopen zaterdag een leuke middag/avond gehad en o.a. genoten en gegriezeld van jullie smeuiige vakantiebelevenissen! -
23 April 2008 - 22:17
Ada:
Kan me voorstellen dat je genoten hebt van de dag met de kinderen. Al die opgetogen snuitjes.. En geniet jij nu maar fijn van je bezoek want je zult ze zeker gemist hebben.
Veel plezier met elkaar en groeten allemaal van ons hier. -
06 Mei 2008 - 08:47
Jolien:
Wauw Heleen,
Jij doet zoveel goede dingen! Ze zullen je nog missen daar!
Geniet nog maar enorm van je laatste maanden daar, want als je weer thuis bent is alles heel snel weer gewoon, daar ken ik van meespreken!
Dikke kussen -
08 Mei 2008 - 17:29
Erik:
Hoi lieverd,
Vandaag voor het laatste afscheid nemen hor!! Nu je ouders weg zijn, is de laatste periode aangebroken. De laatste lootjes wegen het zwaarst, dus hou je taai en we zullen er allemaal weer staan op 11 juni! Van af nu aftellen, kus liefs