Eerste week met Erik - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Heleen Bosselaar - WaarBenJij.nu Eerste week met Erik - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Heleen Bosselaar - WaarBenJij.nu

Eerste week met Erik

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

27 Maart 2008 | Suriname, Paramaribo

Eindelijk is het zover. Wij zijn heerlijk samen aan het genieten van een vakantie. De eerste paar dagen hebben we Paramaribo bekeken. Lekker fietsen gehuurd en twee dagen met een auto rondgetrokken.

Afgelopen dinsdag zijn we inkopen gaan doen voor de kinderen in het weeshuis. Met de auto zijn we van shopping Mall naar shopping Mall gereden om zo veel mogelijk nuttige spulletjes aan te schaffen. Nadat we heeeel veeel spulletjes hadden gekocht zijn we in de auto gesprongen en naar het kindertehuis gegaan.

In totaal hebben jullie 1400 (!!) euro gegeven om dit te besteden aan de kinderen van het kindertehuis. We hebben wat leuke spulletjes gekocht waar de kinderen direct blij mee waren, zoals een dvd speler, een voetbal, pennen, potloden, gummetjes, schaartjes, stoepkrijt, lijm, stickers, etc etc. Ook hebben we wat nuttige spullen kunnen kopen wat het kindertehuis hard nodig heeft. Zo hebben we 2 kinderbedjes gekocht en ook een waterkoker. We hebben samen met een andere Nederlandse vrijwilligster 6 mooie stevige opbergkasten gekocht (zie rommeltje op de foto met de kleren). Daarnaast helpen we mee om een nieuwe keuken te plaatsen. Heleen gaat hier de komende tijd naar opzoek samen met de Nederlandse vrijwilligster van het kindertehuis.

De kinderen waren razend enthousiast en vonden het helemaal super dat ze deze spullen krijgen. We zijn helemaal geknuffeld en gekust!! Dus namens de kinderen van het tehuis, de directrice en ons willen wij bedanken: Adri & Miranda Nitrouw, Kluiver / Ouderwetse Bakkerij, Opa en oma Klein, Opa en oma Petersen, Opa Bosselaar, Oma Noteboom, Fam. de Vries, Marcel, Fam. Pap, Ome Aart, Fam. Epe, Jan en Pea, Ome Adam tante henriette, Gerard en Petra, Karel en Liesbeth, Gijsbert, Geert van Zitteren, Teus en Wima, Otto, Esther Hallatu, Esther vd El, Gerco, Luc en Colleta, Arie en Dirske, fam. Brouwer, fam. Haverkamp, De Roef, Thamar, Johan en Francis.

Nu gaan we richting het vliegveld. De komende 4dagen zitten we ergens diep in de jungle. Na het weekend zullen we meer foto's plaatsen.

Liefs Erik & Heleen

• 27 Maart 2008 - 12:25

Gerigje En Arigje:

He vakantegangers,

Hou eens op met die spam op mijn mail...Ik zit dagelijks te zwoegen en jullie gaan alleen maar junglen...Geniet ervan met z'n tweeën...

Gr. Gerigje en Arigje

• 27 Maart 2008 - 15:19

Marvin:

eeeuuj!

klinkt goed jongens! erg tof wat jullie daar doen! ook nog wat plezier maken he?!

x marvin!

• 27 Maart 2008 - 15:39

Dirske:

Hoi, Heleen en Erik,
    Top,dat jullie voor het geld leuke spullen hebben gekocht.Diep in jullie hart, zouden jullie ze nog veeeel meer willen geven.Nu nog even samen de jungel in,gezellie.Kijk uit voor enge beesten.

Groetjes, Arie en Dirske

• 27 Maart 2008 - 17:17

JAKE:

goeie dag,

ziet er goed uit mense!! veel plezier in de rimboe, en erik vergeet je muggenmelk niet haha. zullen wel mooie dagen worden. en niet mer krokodillen vechten oid.

groeten uit het altijd gezellige harderwieck.

• 27 Maart 2008 - 20:38

Roy:

Hallo Heleen en Erik.
    Leuke foto's van de kids.
    Ze zullen jullie wel missen als je er niet meer bent.
    Maar nu samen genieten van de jungle en het land.
    Groeten van Roy en de Roef.

• 27 Maart 2008 - 21:12

Marcel:

Hee!

Ziet er weer goed uit! Mooi dat jullie nog wat leuke dingetjes hebben kunnen kopen. Veul plezier in de rimboe de komende dagen. Maak wat leuke picca's daaro.

Gr Marcel

• 28 Maart 2008 - 19:11

Huize Bootsma!:

hai heleen & erik!
    helemaal geweldig dat jullie dat hebben kunnen regelen, jullie hebben elkaar vast dood geknuffeld toen erik aankwam?
    nog heel veel plezier + tot over een paar maandjes alweer.
    dikke kus van ons!

• 29 Maart 2008 - 07:56

Gijs:

Mooi dat jullie het geld zo goed hebben kunnen besteden! Die kleine pèpè's zullen wel raar opgekeken hebben bij het zien van zo'n blanke reus! :) Have fun in de jungle!

• 29 Maart 2008 - 15:45

Henriëtte:

lieve Heleen, lieve Erik, eindelijk weer samen!! Wat ongelooflijk geweldig dat jullie dit allemaal hebben kunnen kopen en wat zullen die kindertjes ontzettend gestraald hebben en jullie niet minder natuurlijk want het moet toch een ontzettend goed gevoel geven om dit te kunnen doen. Het is vast ook moeilijk om onder woorden te brengen wat dit met jullie zelf doet,je ervaart dan wel even het grote verschil met "je eigen wereldje". Inmiddels zitten jullie ergens in de jungle te genieten van de mooie natuur en elkaar !! nou jullie hebben het verdiend, hoor! We kijken al weer uit naar jullie verhalen en belevenissen. Ga nog maar fijn genieten en tot de volgende keer! Liefs en dikke kus Adam en Jet.
    p.s. gefeliciteerd met het 30-jarig huwelijk van je (schoon)ouders!

• 31 Maart 2008 - 22:13

Erik En Marion:

Heej Erik en Heleen!

Wauww jullie foto's zien er oko gaaf uit! Leuk hoor, dat jullie de jungle in zijn geweest! Voor ons zit het er alweer bijna op helaas.. :( Fijne week!

Groetjes van ons!

• 01 April 2008 - 13:42

Coleta:

Wat heerlijk om dit allemaal mee te mogen maken. Geniet er van. Doe die lieve kindertjes maar de goetjes van ons en knuffel ze lekker. Wij komen over 21 dagen. We tellen af en zijn heel erg blij om je dan te zien. Groetjes, Coleta.

• 04 April 2008 - 07:43

Ineke:

Hallo Heleen,

Fijn dat je het zo naar je zin hebt. In augustus ga ik met Marlous, die ook nij Claudia A heeft gewerkt, naar Suriname en alles weer bezoeken. Nog een hele fijne tijd met je ouders en ik blijf graag op de hoogte van je ervaringen.

Groetjes Ineke.