kennismaking met de stichting
Door: Heleen
Blijf op de hoogte en volg Heleen
25 Januari 2008 | Suriname, Paramaribo
Hierna zijn Wim en ik de stad in gegaan om een fiets te kopen. Dit ging niet zonder pech. Wim kreeg tot twee keer toe een lekke band, wat in Suriname in die hitte niet snel gemaakt is.
Ik vond snel een mooie fiets. Het licht deed het niet dus moesten ze die nog maken. NOu eer ze dat hadden gemaakt??
Na al die toestanden hadden we het wel gehad, zijn lekker terug naar huis gegaan en na een heerlijk wijntje op het balkon wist ik weer wat een geluk ik toch heb dat ik hier zit.
Nog een paar weetjes:
- Ik hoef het Hollandse eten hier niet te missen, overal in de winkels zie je nederlandse producten.
- in Suriname gaat niets logisch
voorbeeld: ik wilde een kaart kopen.
kocht de kaart bij persoon 1. vervolgens rekende ik af bij persoon 2., vervolgens moest ik een stempel halen bij persoon die, die uiteindelijk de kaart in de bus deed.
- morgen lekker naar white beach, met een hele groep. Lekker zonnen.
25 Januari 2008 - 19:34
Jenniek:
Yes ik heb de eerste reactie:)...
Wooow wat een verschillen zeg.... slaan??! dat kunnen wij ons zeker voorstellen...als jij dat maar niet gaat doen Heleen...dan raak je er straks nog aan gewend en kun je in Nederland niet meer zonder;)..
Veel plezier maar weer!:)
Je wordt vast al een beetje bruin!
liefs -
25 Januari 2008 - 20:18
Marjolein:
Heeyy,
Nou op school hoop ik niet zo behandeld te worden. Nou als je je agressie eruit wil kan je wel Slaan:P. Nou volgens mij is het daaro lekker weer maar hiero niet hoor, regen regen en nog eens regen.
Ik heb van Erik gehoord dat hij je mist:P
Nou veel plezier nog verder
xx -
25 Januari 2008 - 21:30
Miranda:
he heleen, je denkt vast wie is dat nu??
maar petra heeft ons aan jouw mail gekoppeld. Ik ben degene die op zondag nog even wat kwam drinken toen jullie zo heerlijk op de bank lagen.
Ik hoorde gisteren al van erik dat je goed bent aangekomen en een goede reis hebt gehad. Gelukkig!
En ik ben ook een beetje jaloers op je want het is heerlijk weer bij jou he???
Ik wens je heel veel succes met alle nieuwe indrukken en hoop dat je een hele goede tijd hebt daar!
Ik blijf automatisch op de hoogte van je belevenissen.ik blijf het volgen
heel veel groetjes vanuit het grijze en winderige nederland
adri, miranda, Joost-jan en Rosemarijn -
26 Januari 2008 - 01:30
Marvin:
Wieeehaaa.. je hebt een raam in je kamer!! haha had ik niet in spanje.. hoop dat je het daar een beetje kan vinden.. ga morgen maar lekker zonnen!! niets brengt je zo op je gemak als zonnen!! haha.. ik klink misschien een beetje vaag.. maar komt omdat ik net van DE stad af kom!! (amsterdam centrum)doe het rustig aan daar.. ennuh.. erik mist je!! zag hem dinsdag.. maar hij trekt het nu al niet meer.. zorg goed voor jezelf en zorg dat je heel huids weer thuis komt.. nog maar uuhh 54 dagen ??? voor dat Erik komt :D:D
x Marvin -
26 Januari 2008 - 09:28
Astrid:
hoi heleen,bij ons vorige bericht is iets fout gegaan. Maar fijn dat je het naar je zin heb daar, en wat een vervelend uitzicht heb je. en ik moest van tamara zeggen fawaka tamara.Geniet er maar van, en de groetjes uit het noorden.:P -
26 Januari 2008 - 17:32
Stephanie:
Haai Heleen,
Haha, dat dat nou net jullie moest overkomen met die fiets :)
Wat leuk om te horen wat je allemaal al beleefd hebt! Ik ben erg benieuwd hoe je het zult vinden op die school. Ben je bekend met het Hindoestaanse geloof?
Maak je ook snel foto’s van de school en kinderen? :) Maandag begin je dan echt? Moet je vroeg opstaan? Ik merk dat ik alweer veelste veel vraag. Ik krijg het allemaal vast te weten in je mailtjes!
Fijn weekend en geniet ervan Heleentje!
Liefs Stef
27 Januari 2008 - 11:10
Anneloes :
Hey heleen,
alles gaat zo te zien goed. Morgen eerste dagje school!! Spannend. Heel veel succes en plezier op je eerste schooldag in Suriname. Groetjes -
27 Januari 2008 - 17:42
Gerco:
Hee Heleen,
Zo te lezen en te horen gaat het goed daar. Gister wel beetje jaloers op je, jij lekker op het strand en wij voor de kachel op de bank! Succes morgen op je eerste dag!
Liefs Gerco -
27 Januari 2008 - 21:09
Hoi Heleen,
Leuk te lezen en te zien dat je van alle Nederlandse goede dingen kan blijven genieten. 't Stoepje bakt daar toch wel zelf neem ik aan, of laten ze het brood en de koeken invliegen?
Leuke foto van je kamer, maar... wat doet dat traliewerk in de ramen? Om je binnen te houden of..... In ieder geval handig om een kleerhanger aan te hangen.
Hé, succes met je eerste echte "werkweek".
Lieve groeten,
Adam en Jet -
27 Januari 2008 - 21:11
Hoi Heleen,
Hé, succes met je eerste echte "werkweek".
Lieve groeten,
Adam en Jet -
27 Januari 2008 - 21:15
Hoi Heleen,
Krijg je zomaar twee dezelfde ;-( berichten van mij. Door browser refreshen werd het bericht nog een keer verzonden. Zo krijg je natuurlijk wel veel berichtjes.
Nou, de groeten en deze keer zal ik niet op F5 drukken.
Adam